CE ESTE EXPRESIVITATEA VORBIRII?

EV este o metodă de antrenament în public speaking ce oferă două planuri de acțiune: Mentalitate și Tehnici.

Mentalitatea este determinată de credințele, obiectivele și conceptele pe care le are un om. Neclaritatea cea mai mare este la nivelul conceptelor: încredere, respect, conectare etc. Fiecare înțelege diferit aceste concepte iar urmarea este că nu se poate transmite o strategie în curs și o linie coerentă de urmat în antrenament. In momentul in care se clarifica aceste concepte, se clarifică obiectivele și procesele prin care comunicarea se va eficientiza. Mentalitatea include tehnica de structurare și livrare a discursului, precum și tehnica mesajelor atitudinale. 

  • Dacă Mentalitatea este acea structură care ne modeleaza din interior modul de exprimare, Tehnicile sunt cele care dau formă și conținut către exterior: respirația, gestica, dictia, semantica, vocea, postura, mișcarea.

CARE ESTE METODA DE STUDIU?

Studiul de Expresivitatea Vorbirii poate fi sub forma de workshop-uri sau sesiuni individuale. Fiecare dintre aceste forme de curs are avantaje și dezavantaje.

 

  • Sesiunile individuale au avantajul particularizării maxime. În aceste sesiuni raportul de coaching/training este favorabil coaching-ului. Cursul este dedicat integral procesului unic mental și funcțional al cursantului. Din acest motiv structura antrenamentului este foarte eficientă, timpul necesar schimbărilor este mai scurt, iar fricile și grijile inerente procesului de public speaking sunt abordate în intimitate.
  • Workshop-urile abordează mai mult partea tehnică, practică, și oferă cursanților senzația reală a publicului. În acest context feedback-ul colegilor este mult mai de efect, pentru că este spontan și, aparent, mult mai sincer decât al trainerului. Nu în ultimul rând, costurile legate de workshop-uri sunt mai mici.

 

 

 

Acest curs este destinat copiilor si tinerilor pentru a-și perfecționa comunicarea.

Aici veți găsi explicațiile și exercițiile structurate pe cursuri.

În acest capitol de studiu veți găsi idei ce vă vor ajuta să vă setați un mindset eficient pentru procesul de comunicare. De asemenea, veți găsi explicații extrase din experiența mea profesională ce vă vor ghida în întreg procesul de antrenament.

Acest curs își propune să explice ce este atitudinea, structura mesajelor atitudinale și cum poate fi antrenată.

Capitolul de respirație va explica rolul respirației și va oferi antrenamentul necesar pentru a obține o respirație care să sprijine întreg procesul de comunicare.

Dicția este tehnica dedicată clarității în vorbire. Acest curs explică principiile după care funcționează dicția și oferă o serie de exerciții de antrenament.

Semantica explică rolul accentelor, intonațiilor, pauzelor și al ritmului vorbirii în vorbire și le antrenează. Aceste instrumente dau claritate și coerență intenției în comunicare.

Acest curs este destinat explicațiilor și antrenamentului gesticii.

Acest curs explică structura de POVESTE, conceptul de PROIECȚIE și de UNIVERS PERSONAL.